BMW series

In principe heeft BMW een standaard herkenbaar uiterlijk die niet enorm veel van elkaar verschillen, dit kun je vergelijken met een huisstijl die toegepast is op allerlei verschillende BMW uitvoeringen. De verschillende uitvoeringen van de BMW auto's en motoren staan beter bekend als de BMW series. Deze BMW series zijn echter de BMW auto's en motoren die sinds 1952 worden geproduceerd. Voor deze tijd zijn er al vele verschillende BMW modellen uitgebracht als zowel auto als motorfiets.

BMW series

De BMW serie 7 was de eerste personenauto uitgebracht door BMW en wordt sindsdien, op 3 jaren na, constant geproduceerd in een vernieuwde vorm. De BMW serie 7 stond bekend als full-size, na deze uitvoering volgde de serie Iso, 600 en 700, maar deze zijn inmiddels allemaal weer verdwenen. Na de BMW serie 7 waren het de serie 3 (compact) en 5 (mid-size) die in de jaren 60 haar intreden deden en nog steeds op de markt verkrijgbaar zijn. De grootste groei toont BMW in de jaren 90 waarbij de serie 1, 6, 8, 5 GT en Z op de markt verschenen. Ook bleven de series 3, 5 en 7 op de markt en had BMW een zeer groot aanbod. In de 21e eeuw werden de SUV's geïntroduceerd met de series X1, X3, X5 en X6. Ook kwam de sportwagen uit de jaren 50 weer terug en werd BMW een groot auto aanbieder.

Verschillende motorfietsen

Naast de personenauto's produceert BMW ook motorfietsen onder de naam BMW Motorrad. Jaarlijks rollen ongeveer 100.000 motorfietsen van de band en produceert BMW vele verschillende motorfietsen.