BMW motors

Het grote automerk BMW staat naast haar schitterende auto's ook bekend om haar degelijke en veilige motorfietsen in verschillende thema's. De motorfietsen van BMW zijn onder te verdelen in vijf varianten, dit zijn de sport, tour, roadster, enduro en urban mobility. Hiermee is er binnen het aanbod van de BMW motorfietsen ten alle tijden in een geschikte motorfiets te vinden waarmee jij de weg op kunt. Ook zijn er motorfietsen waarmee je juist van de weg af kunt waarbij de onverharde ondergrond geen problemen oplevert.

BMW Motorrad

De merknaam waaronder BMW haar motorfietsen produceert is BMW Motorrad. Onder deze naam worden sinds 1923 al motorfietsen geproduceerd en rollen er jaarlijks nog steeds rond de 100.000 motorfietsen van de productie band. Zoals gezegd komt BMW Motorrad voort uit BMW, wat staat voor Bayerische Motoren Werke. Van oorsprong was het het bedrijf, dat samengesteld is uit de Rapp- en de Gustav Otto-vliegtuigfabriek, gericht op het produceren van vliegtuigmotoren.

BMW in de motorsport

In de beginjaren werden er vele wereldsnelheidsrecords binnengehaald door BMW waar coureur Ernst Henne de grote man was. Hij kreeg het voor elkaar om 76 records bij elkaar te rijden en zo de boeken in te gaan als zeer succesvol man. Toch kon BMW niet mee in de wegraces waarbij de Britse concurrentie te groot was. Op de grote circuits boekte BMW in de jaren vijftig succes, in de zijspanklasse was het echter onoverwinnelijk en haalde het bij elkaar in twintig jaar 39 titels wereld- en constructeurtitels binnen. Ondanks dat BMW een groot succes is onder de plezierrijders, weet BMW in motorsport niet zijn plaats te vestigen. Enkele successen werden geboekt in de Dakar Rally´s van 1981, 1983, 1984, 1985, 1999 en 2000.