Banden en schoonmaken

Wanneer u een auto aanschaft is het wel belangrijk dat alles goed werkt, hierbij zijn de banden ook een belangrijke factor. De banden van een auto zijn alles bepalend voor het rijplezier en ook voor de zuinigheid van de auto. De groeven in de band zijn ook erg belangrijk want deze dragen bij aan een betere grip op de weg. Volgens de regels moeten deze groeven minimaal 1,4 millimeter zijn want wanneer deze groeven minder diep zijn dan zijn de banden aan vervanging toe.

Kies voor winterbanden

Bijna iedereen heeft een set zomerbanden en winterbanden voor zijn of haar auto. Wanneer de temperaturen weer lager worden is het tijd om de winterbanden weer onder de auto te gaan zetten. De winterbanden zijn erg belangrijk tijdens tijden van vrieskou, ijzel en sneeuw. De winterband heeft namelijk een andere textuur waardoor hij meer grip geeft op de weg tijdens deze periode. Wanneer u van plan bent om op wintersport te gaan dan bent u verplicht om winterbanden te hebben in Duitsland en Oostenrijk. Wees dus altijd goed voorbereid!

Auto schoonmaken

Het schoonmaken van de auto is ook belangrijk maar wordt vaak niet gezien als een prioriteit. Hier in Nederland regent het toch vaak genoeg om de auto weer schoon te krijgen, maar niets is minder waar. In regen kunnen ook stoffen zitten die niet helemaal zuiver zijn voor de auto en dus slecht kunnen zijn wanneer de auto niet af en toe schoongemaakt wordt. Tijdens de zomer worden de auto's vaker schoongemaakt omdat de temperaturen dan aangenaam zijn. De wintermaanden worden vaak overgeslagen wanneer het aankomt op het schoonmaken van de auto. Juist de wintermaanden zijn erg belangrijk om schoon te maken omdat er in deze tijd veel zout gestrooid wordt dat allemaal op uw auto blijft zitten en na langere tijd in de lak gaat bijten. De auto van binnen schoonmaken is natuurlijk voor uw eigen comfort en voor de het comfort van de bijrijders belangrijk. Neem daarom af en toe de moeite om met een doekje over het dashboard te gaan en te stofzuigen voor een schone auto.

< Terug naar overzicht